Az AttaPoll használata (részletes leírás)

Az AttaPoll egy olyan mobilalkalmazás, ami magyar nyelvű kérdőívek kitöltéséért fizet. Bár a kérdőívek és a profil is magyar nyelven van, az alkalmazásnak nem minden felülete érhető el magyarul. Szerencsére szinte alig van benne angol szöveg, így nyelvtudás nélkül is lehet használni - ehhez pedig további segítséget ad ez a kis leírás, ami az Androidos változaton alapul (iPhone-on egyes dolgok másképp lehetnek).

Telepítés és regisztráció

Töltsd le az alkalmazást ide kattintva! Első indításkor regisztrálni kell, de ez valójában csak egy kattintás, mivel a telefonon beállított e-mail fiókodat használja az alkalmazás a regisztrációhoz. Nem gond, ha a PayPal-os e-mail címed különbözik ettől, mivel azt később, a pénz kikérésekor külön meg lehet majd adni.

Kérdőívek kitöltése

Regisztráció, illetve az alkalmazás elindítása után a főképernyőn jó esetben rögtön találsz kérdőíveket.

attapoll-kerdoivek.png

A listában látható, hogy hány pontot (Credits) kapsz a kitöltésért, hány percig tart a kitöltés (min), valamint hogy mennyire valószínű, hogy megfelelsz a kérdőív célcsoportjának (1-5 csillag, az 5 a legjobb). A kérdőívre kattintva elkezdheted kitölteni, vagy a jobb felső sarokban lévő X-re kattintva jelezheted, hogy az adott kérdőív nem érdekel téged.

attapoll-nincskerdoiv.png

Előfordulhat, hogy a lista helyett csak a fenti szöveg fogad. Ez azt jelenti, hogy jelenleg nincs számodra elérhető kérdőív, azonban a telefonod értesítő funkciójával jelezni fogják, amint elérhető lesz (ennek ellenére érdemes rendszeresen belépni az alkalmazásba, mert nem feltétlenül kapsz mindenről értesítést).

Érdemes az értesítésekre minél gyorsabban válaszolni, mivel a kérdőívek lejárnak, ha már kellő számú felhasználó kitöltötte őket, így ha sokáig vársz, lehet, hogy lekésed.

Beállítások

A bal felső sarokban lévő vízszintes csíkokra (hamburger ikon) kattintva tudod megnyitni a menüt, ahol a legalsó, Settings nevű menüpontban találod a beállításokat. Érdemes ezt a helyet felkeresni, mert itt több hasznos dolgot is lehet csinálni.

attapoll-settings.png

A legfelső, Your Profile menüpontban kitöltheted a teljes profilodat. Ez nem kötelező, azonban nagyon hasznos, hiszen így az AttaPoll jobban megismer téged, és személyre szabottabb kérdőíveket tud küldeni, amik több csillagot kaptak, azaz nagyobb valószínűséggel tartozol a célcsoportjukba. Így később sok időt megspórolhatsz azzal, hogy nem zárnak ki az első pár kérdés megválaszolása után.

attapoll-profil.png

A profilkérdések teljesen magyar nyelven vannak, és a téma kiválasztása után egyesével a kérdésekre kattintva tudod megválaszolni őket.

A Settings menüponton belül három fontos lehetőség van még:

  • attapoll-gyakorisag.pngSurvey Frequency - Itt megadhatod, hogy milyen gyakran szeretnél kérdőíveket kapni. Ha nem az "As many as possible" (Amilyen gyakran csak lehet) van kiválasztva, érdemes erre állítani, hogy a lehető legtöbb pénzt kereshesd. Választhatod még azt, hogy napi 1-2-t, pár naponta 1-2-t, heti 1-2-t szeretnél, vagy egyáltalán nem is akarsz kérdőíveket (None).
  • Maximum length - itt megadhatod, hogy milyen hosszú kérdőíveket vagy hajlandó kitölteni. Ha az "Any length"-et (Bármilyen hosszú) választod, akkor hosszabb kérdőíveket is kapsz, olyanokat, amiket az alapbeállításokat használó felhasználók nem kapnak meg. Ez ugyan hosszabb elfoglaltságot jelent, viszont kevesebb felhasználóval kell versenyezned a kérdőívekért, így jobb esélyed van arra, hogy még időben neki tudsz állni a kitöltésnek, mielőtt meglenne nekik a kellő számú felhasználó.
  • Location - Itt engedélyezheted, hogy az AttaPoll tudja, hogy éppen hol tartózkodsz. Ez azért jó, mert ilyenkor olyan kérdőíveket is kaphatsz, amik kifejezetten az adott területet (pl. Budapest) célozzák, így pedig ha keresett helyen élsz, akkor több kérdőív lesz elérhető számodra.

Pénz kikérése

attapoll-checkbalance.pngA főoldal alján lévő kék színű "Check Balance" gombra kattintva tudod megnézni, hogy jelenleg épp hány pontod, illetve mennyi pénzed van. Felül láthatod a pontjaid számát (Credits), ebből legalább 300-at kell gyűjtened, ha PayPal-ra szeretnéd a pénzt kikérni (ezen kívül lehetőség van még eljótékonykodni az összeget vagy kriptopénzben felvenni, amivel csak akkor érdemes foglalkozni, ha tudod, hogy ez mit jelent, egyébként a PayPal-t kell választani).

attapoll-penz.png

A "Request A Payment" felirat alatti P betűre kattintva lehet a pénzt PayPal-ra kikérni. Ehhez meg kell adnod a PayPal címedet, amire a kikéréstől számítva általában fél percen belül meg is érkezik az összeg.

Az oldal alján a korábbi pénz felvételeid látszódnak, sorban a dátum, a kikérés típusa és összege credit-ben, illetve a státusza, ahol a Complete azt jelenti, hogy már ki van fizetve.

attapoll4095.jpgMegéri letölteni?

Ha idáig eljutottál, akkor valószínűleg már amúgy is elhatároztad, hogy letöltöd az AttaPoll-t, és ezért olvastál a használatáról, de azért megírom a véleményemet azok számára, akik mégsem biztosak még a dolgukban.

Az AttaPoll használata egyszerű, más, főleg a magyar oldalakhoz képest nagyon sok kérdőívet ad, és a kifizetési limit is igen alacsony. A kifizetés villámgyors, és megbízhatóan megérkezik fél percen belül (oldalt láthatod az egyik kifizetési bizonylatomat). Összességében én nagyon elégedett vagyok az alkalmazással, és csak ajánlani tudom a kipróbálását.

Az AttaPoll ide kattintva tölthető le.

Ha további kérdésed merülne fel, tedd fel a Kérdőíves pénzkeresés Facebook csoportban, ha pedig szeretnél más hasonló alkalmazásokkal vagy oldalakkal is pénzt keresni, akkor nézd meg ezt a listát a további lehetőségekért!

Címkék: AttaPoll