Testable Minds - tudományos kutatás részvétel

testable_minds.pngA Testable Minds abban különbözik a legtöbb online kutatásos oldaltól, hogy a legtöbb kérdőív nem piackutatási, hanem tudományos célokat szolgál. Általában internetes pszichológiai vizsgálatokban való részvételre kérik a jelentkezőket, ami felüdülés lehet a sok piackutatásos kérdés után.

Az oldal csak angol nyelven érhető el, és a kutatások maguk is angolul vannak. Szótárprogrammal nem lehet megfelelő minőségben lefordítani a kérdéseket, így csak akkor érdemes jelentkezni, ha valóban tudsz angolul. Nem szükséges profi tudás, de az alapoknak meg kell lennie.

A Testable Minds nemzetközi kérdőíveket kínál, mivel a piackutatással szemben a pszichológiai felméréseknél általában mindegy a kitöltő nemzetisége. Vizsgálatok viszonylag ritkán vannak, de ha megfelelően beállítod az értesítéseket, akkor számíthatsz időnként meghívókra. Az oldalt megnyitva is találni néha lehetőségeket.

Egy felmérés szerint néhány hónap alatt 340 regisztrálónak kevesebb nagyságrendileg 3%-a érte el a $10-os kifizetési limitet. Ennek csak részben az az oka, hogy kevés a kérdőív, sokkal gyakoribb, hogy valaki csak regisztrál az oldalra, aztán nem foglalkozik vele, hiába kap meghívót, egyetlen egy kérdőívre sem válaszol. Pedig az oldalban van lehetőség, érdemes komolyan venni. Én már többször kértem ki pénzt tőlük, és mindig rendben kifizettek.

Regisztrálni itt tudsz.

Ha pedig érdekelnek kifejezetten piackutatásos oldalak is, nézd meg ezt a listát!