MarketAgent - regisztráció és használat tippek

A MarketAgent egy német piackutató cég panel oldala, ami sok különböző nyelv mellett magyar nyelven is elérhető. A regisztrált tagok rendszeres meghívókat kapnak különböző fizetett felmérésekre, amik után PayPal-ra vagy skrill-re tudják felvenni a pénzüket.

MarketAgent regisztráció

 

A regisztráció teljesen ingyenes, magyar nyelvű és egyszerű. Lehetőség van Facebook vagy Google segítségével is regisztrálni, de mi magunk is megadhatjuk a nevünket és e-mail címünket. Bármelyiket is használod, mint a piackutató oldalaknál általában, itt is meg kell válaszolnod további kérdéseket is, hogy később ez alapján küldhessenek neked olyan kérdőíveket, amiknek a célcsoportjába tartozol.

A regisztrációért már önmagában kapsz (később pénzre váltható) bónuszpontokat, és a "Tipizálás" menüpontban lévő részletes kérdések megválaszolásával további pontokat szerezhetsz.

Regisztrálni az alábbi képre kattintva tudsz:

Kérdőív meghívók

 

magent.pngA MarketAgent az elérhető kérdőívekről e-mailben, böngésző értesítésekben vagy ha letöltöd a mobil alkalmazásukat, akkor mobil értesítésekben szól. Érdemes minden lehetőséget kihasználni, mivel az eltérő módszerek más-más sebességgel, és néha más kérdőívekről küldenek értesítést. Ezen kívül előfordul, hogy az oldalon értesítés nélkül is találsz kutatásokat, mivel az értesítések egyszerre általában csak kevesebb személynek mennek ki, és akkor küldi el újabbaknak, ha azok közül nem válaszoltak a kérdőívre elegen.

A böngésző értesítéseket regisztráció és belépés után a főoldalon lehet beállítani. Ugyanitt tölthető le az alkalmazásuk Android-os telefonokra és iPhone-ra.

marketagentmeghivo.pngA meghívóban szerepel, hogy milyen hosszú a kérdőív, meddig lehet kitölteni, és hány pont jár érte. Előfordul, hogy csak az első pár kérdés után derül ki, hogy nem tartozol a kérdőív célcsoportjába (ahogy az oldal kezd megismerni, idővel egyre kevesebb ilyennel találkozol), de általában ilyenkor is adni szokott 20 pontot a fáradozásodért.

Hogy milyen gyakran kapsz meghívókat, az nagyban függ attól, hogy épp kiket keresnek, és milyen célcsoportba tartozol. A Tipizálás menüpontban lévő kérdések megválaszolásával, illetve minőségi válaszok adásával növelheted annak az esélyét, hogy több új kérdőívet kapj.

Kérdőívek kitöltése

 

Ahhoz, hogy rendszeresen kapj meghívókat, fontos, hogy minőségi és megbízható válaszokat adjál. A rendszer többféle módon is ellenőrzi, hogy nem próbálsz-e csalni, például figyelheti, hogy nem kattintgatsz-e olvasás nélkül túl gyorsan, vagy megkérdezheti ugyanazt többféleképpen, hogy ellenőrizze, hogy a válaszaid nem különböznek-e. Ha úgy látják, hogy nem vagy megbízható, akkor később kevesebb kérdőívet kapsz, vagy teljesen elmaradoznak a meghívók.

Fontos, hogy ha értesítést kapsz egy új lehetőségről, akkor minél hamarabb, ha van rá mód, akkor azonnal reagálj. Az egyes kutatásokra csak meghatározott számú résztvevőt keresnek, és hiába van kiírva, hogy még 3-4 napig elérhető a kérdőív, ha elegen jelentkeztek rá, akkor kattintás után te már csak egy hibaüzenetet fogsz kapni, hogy már nem elérhető. Emiatt érdemes azonnal ugrani, ha meghívó érkezik, mivel így tudod a leginkább maximalizálni a bevételedet.

MarketAgent kifizetés

 

cseretozsde.pngA MarketAgent a keresetet Euro-ban számolja, 100 pont 1 Euronak felel meg. A kifizetési limit 10 Euro.

A pénzt a Cseretőzsde menüpont használatával PayPal-ra vagy skrill-re lehet kikérni. Mindkettő egy-egy ingyenes online szolgáltató, akiktől később kikérhetjük a pénzt a bankszámlánkra, vagy akár közvetlenül el is költhetjük különböző webshopokban. A PayPal ismertebb, ezért ha online szeretnél vásárolni, és még egyik szolgáltatónál sem vagy regisztrálva, akkor érdemes lehet azt használni.

Ha inkább eladományoznád a pontjaidat, arra is itt van lehetőséged. A megszerzett pontok 2 évig őrzik meg érvényességüket, ezért ha nem nagyon használod az oldalt, és nem éred el ennyi idő alatt a kifizetési limitet, akkor érdemes lehet eladományozni, hogy ne vesszenek kárba.

Néhány más oldallal szemben a MarketAgent mindig gyorsan (pár napon belül) és megbízhatóan fizet.

Vélemény

 

A MarketAgent egyike a legismertebb, legtöbbek által használt magyar piackutatásos oldalaknak. Ha szeretnél részt venni online piackutatásokban, akkor mindenképpen érdemes ide is regisztrálnod.

Regisztrálj itt:

További jó lehetőségekért pedig nézd meg ezt a listát.