MOP (Magyar Országos Panel) ismertető, vélemény

mop.pngA Magyar Országos Panel egy több országban is jelen lévő Országos Panel hálózat helyi tagja, ahol piackutatások és közvélemény-kutatások részvételéért fizetnek. A magyar felületre csak Magyarországról lehet regisztrálni, és legalább 15 évesnek kell lenni a részvételhez.

Regisztráció

Az oldalra regisztrálni itt lehet. A regisztráció több lépésből áll: először a szokásos módon, az e-mail címed megadásával tudsz regisztrálni, majd hamarosan kapsz egy rövid kérdőívet (ennek kitöltéséért már fizetnek is), végül pár napon belül felhívnak telefonon adategyeztetésre, ahol vissza kell mondanod pár személyes adatot, amit korábban már megadtál, így ellenőrzik, hogy valós, magyarul beszélő személy vagy, és nem véletlenszerű válaszokat adtál regisztrációkor.

A kötelező adatok mellett lehetőség van részletesebb profilt is kitölteni, amivel mindenképpen érdemes élni, mivel így tudnak relevánsabb kutatásmeghívókat küldeni.

Kutatás részvétel

A kutatásokról e-mailben küldenek értesítőt. A levélben mindig látszik, hogy mennyi időt vesz igénybe a kérdőív kitöltése, hány pont jár érte, és várhatóan meddig lehet kitölteni azt. Érdemes sietni, mert előfordulhat, hogy betelnek a helyek, és már hiába próbálkozol a válaszadással. Fontos, hogy egy kérdőívet csak egyszer lehet kitölteni, ha közben félbehagyod, akkor nem jár pont érte, és később nem fogod tudni újrakezdeni.

Ha elutazol vagy más okból nem tudsz foglalkozni a kérdőívekkel, akkor érdemes ezt jelezni az oldalon az erre szolgáló felületen. Ha ezt nem teszed meg, és nem válaszolsz a kapott piackutatás meghívókra, akkor idővel egyre kevesebb meghívó fog érkezni.

Kifizetés

82 pontért jár 100 Ft. A kifizetés igényléséhez legalább 2050 pont (2500 Ft) szükséges. A pénzt bankszámlára küldik (PayPal-os kifizetési lehetőség nincs), és a kikérés napjától függetlenül a hónap 10-ig utalnak.

Lehetőség van a keresett pénzt jótékonyságra is felajánlani, a cikk írásakor a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Mandulás-hegyi Kutyaotthon támogatható. A felajánlásnak nincs limitje, akár 50 Ft is elkölthető erre a célra.

Vélemény

A MOP rendszeresen küld meghívókat és már több alkalommal pontosan és időben kifizetett. Érdemes regisztrálni rá. Ha rendszeres piackutatásos bevételre törekszel, fontos, hogy minden lehetőséget kihasználj, így a MOP mellett regisztrálj a többi hasonló oldalra is.